نوفن حامی البرز

اطلاعات مربوط به ثبت اختراع بین المللی

نوفن حامی البرز

اطلاعات مربوط به ثبت اختراع بین المللی

بادکردن تایرهای پنچر با پمپ جیبی در ۴۰ ثانیه

این پمپ باد جیبی که برای بادکردن تایرهای دوچرخه ها طراحی شده قادر به تزریق سریع هوای فشرده به داخل تایر است.

این محصول تنها ۱۹۰ گرم وزن دارد و می تواند یک تایر کم باد یا پنچر را با حداکثر فشار ۱۲۰psi باد کند. این پمپ جیبی دارای یک باتری کوچک لیتیومی پلیمری نیز هست که از طریق پورت یو اس بی در عرض یک ساعت شارژ می شود و انرژی ذخیره شده در آن برای بادکردن دو تایر کافی خواهد بود.

کل فرایند بادکردن تایر پنچر یا کم باد از این طریق تنها ۴۰ تا ۵۰ ثانیه به طول می انجامد و لذا استفاده از این روش به خصوص در جریان برگزاری مسابقات دوچرخه سواری کاملا مقرون به صرفه و منطقی است. قیمت این پمپ ۱۲۹ دلار است.

 

منبع: خبرگزاری مهر

حق تقدم اختراع کنوانسیون پاریس

حق تقدم اختراع

حق تقدم اختراع کنوانسیون پاریس به مخترعان اجازه می دهد اختراعی را که در یک کشور ثبت میکنند، در کشور های دیگر نیز ثبت کنند و از تاریخ اولین اظهارنامه، حمایت شوند.یعنی اگر مخترع ۱ در کشور الف  و در تاریخ ۱۳۹۶/۱/۱ اختراع خود را اظهارنامه کرده باشد و مخترع ۲ در کشور ب بعد از این تاریخ همان اختراع را اظهارنامه کند، در صورتی که مخترع ۱ در کشور ب نیز اظهارنامه ای را با ذکر تاریخ حق تقدم و شماره اظهارنامه مبدا کشور الف تسلیم کند، مخترع ۲ امکان ثبت اختراع نخواهد داشت و اختراع مخترع ۱ از تاریخ ۱۳۹۶/۱/۱ در کشور ب نیز حمایت خواهد شد.

 

همچنین زمانی که شرط جدید بودن ادعاهای اختراع در کشور ب بررسی میشود، سوابق افشایی که قبل از تاریخ اظهارنامه کشور الف ۱۳۹۶/۱/۱ منتشر شده اند مورد بررسی قرار خواهند گرفت و چنانچه مقاله یا اختراعی پس از آن تاریخ منتشر شده باشد، سابقه ی افشا در نظر گرفته نخواهد شد.

 

اما مخترع ۱ از تاریخ ثبت اظهارنامه ی خود در کشور الف، دوازده ماه زمان دارد تا اظهارنامه ی خود را به دیگر کشورهای عضو کنوانسیون پاریس تحویل دهد. اگر مخترع بخواهد به کشور سوم نیز اظهارنامه ای برای ثبت اختراع مشابه ارائه دهد، مهلت دوازده ماهه از همان اظهارنامه ی اول در کشور الف محاسبه می گردد. چنانچه مخترع نیاز به زمان بیشتری برای استفاده از حق تقدم داشته باشد، باید اختراع خود را در معاهده همکاری ثبت اختراع PCT ثبت کند که یکی از مزایای آن افزایش مهلت حق تقدم از دوازده ماه به سی ماه است.َ

ثبت بین المللی اختراع

ثبت اختراع بین المللی

اگر منظور از عبارت ثبت اختراع بین المللی این باشد که مخترع اختراع خود را در یک دفتر ثبت کند و در همه کشور های دنیا حمایت شود، باید بدانیم که چنین حمایتی وجود ندارد. طبق قوانین کشورها، حمایت قانونی از اختراعات محدود به مرز جغرافیایی هر کشور (territorial) می باشد. یعنی اگر شما اختراع خود را در کشور آمریکا ثبت کرده باشید و شخصی در کشور ایران حق اختراع شما را نقض کند، شما بر اساس ثبت اختراع کشور آمریکا نمی توانید به مراجع حقوقی کشور ایران مراجعه کرده و بر علیه آن شخص اقامه دعوا کنید.

البته بر طبق معاهده پاریس، چنانچه بیش از ۱۲ ماه از تاریخ اظهار نامه ی ثبت اختراع نگذشته باشد، می توان بر اساس همان تاریخ حق تقدم در اداره ثبت اختراع کشور ایران برای ثبت اقدام کرد. این مطلب در خصوص اختراعاتی که ابتدا در ایران ثبت شده باشند و پس از آن بخواهند در کشور آمریکا (یا هر کشور دیگر عضو معاهده پاریس ) ثبت شوند نیز صدق می کند.

در این میان یک استثنا وجود دارد و آن دفتر ثبت اختراعات اروپا یا همان European Patent Office می باشد. چنانچه مخترعی اختراع خود را در دفتر EPO به ثبت برساند، آن اختراع در کلیه کشور های اروپایی عضو EPO به ثبت رسیده و قابل حمایت خواهد بود.

جهت حمایت بین المللی از اختراع بهترین گزینه برای مخترعان معاهده همکاری ثبت اختراع یا همان PCT می باشد.

 

بیان مواضع جمهوری اسلامی ایران در مجمع عمومی سازمان جهانی مالکیت معنوی

مجمع عمومی سازمان جهانی وایپو

طبق گزارش روابط عمومی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، دکتر تویسرکانی که در رأس هیئتی متشکل از معاونین وزرای دادگستری و فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست شرکت نموده، در سخنان خود به اقدامات موثر جمهوری اسلامی ایران در زمینه توسعه و ارتقاء حقوق مالکیت معنوی در تمامی حوزه ها و عزم راسخ جهت تداوم این فعالیت ها اشاره کرد وگفت: جمهوری اسلامی ایران قویاً معتقد است فعالیت های هنجارساز در چارچوب کمیته های ذیربط وایپو باید با در نظر داشتن منافع همه دولت های عضو انجام پذیرد.

دکتر تویسرکانی افزود: استقرار دفاتر خارجی سازمان جهانی مالکیت معنوی (وایپو ) باید بر اساس تقسیم عادلانه و جغرافیایی این دفاتر با رعایت اصل شفافیت و در انطباق کامل با اصول راهنما اتخاذ شود و هر تصمیمی در این رابطه باید بر اساس اجماع و بدون ایجاد سلسله مراتب میان کشورهای متقاضی و یا مناطق مربوطه باشد.

وی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران ایجاد دفتر خارجی وایپو در تهران را پیشنهاد نموده که کشورهای عضو باید به این پیشنهاد توجه کافی داشته باشند.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به دستور کار کمیته تخصصی IGC نیز اشاره کرد وگفت: درک مشترکی بین دولتهای عضو در خصوص اهمیت ایجاد یک مبنای حقوقی برای حفاظت از منابع ژنتیک، دانش سنتی و فولکلور وجود دارد و نشست های کمیته مربوط را در دو سال گذشته ارج می نهیم.

معاون قوه قضائیه در بیانیه قرائت شده به تلاش های صورت گرفته توسط دول عضو در خصوص معاهده طرح های صنعتی اشاره نموده و اعلام کرد این تلاش ها باید تبدیل به یک سند حقوقی گردد.

گفتنی است نشست مجمع عمومی سازمان جهانی مالکیت معنوی(وایپو) با حضور نمایندگان دولتهای عضو، سازمانهای بین المللی و مردم نهاد در ژنو سوئیس مقر دائمی این سازمان برگزار و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو فعال در این مجمع حضور دارد

منبع : اداره ی ثبت اسناد واملاک کشور

محکومیت ۳ خواننده معروف پاپ !

محکومیت ۳ خواننده معروف پاپ به حبس

رضا صادقی، سینا سرلک و علی لهراسبی به اتهام سرقت ادبی با شکایت اردلان سرفراز ترانه‌سرا به دو سال حبس تعزیری محکوم شده‌اند.

به گزارش فارس، اردلان سرفراز علیه سه خواننده داخلی به دلیل استفاده بدون اجازه از دو ترانه‌اش شکایت کرده که دادگاه بدوا رای به دو سال حبس تعزیری این خوانندگان داده است.

علی جعفری مدیر برنامه‌های رضا صادقی ضمن تایید خبر گفت: ما هم از طریق رسانه‌ها این موضوع را مطلع شدیم. موضوع را از طریق وکیلمان پیگیری میکنیم البته فکر نمیکنم موضوع مهمی باشد و طی روزهای آینده این مسئله حل خواهد شد.

به گزارش فارس، دادگاه با شکایت سرفراز این خوانندگان را احضار می‌کند اما علی‌رغم دعوی آنها‌ در جلسه حضور پیدا نکرده‌ و نهایتا دادگاه بنا بر ماده 23 قانون حمایت از حقوق مولفان، مصنفان و هنرمندان مصوب 1384،‌ هر یکی از متهمین را به تحمل 2 سال حبس تعزیری محکوم کرده است. البته این حکم از سوی دادگاه بدوا صادر شده و با اعتراض امکان تجدید نظر در رای صادره وجود دارد 


منبع : سایت دمادم